Selectie FMBB WK2023 (Dag 3)


WK Team vlnr: Wilma & Vita, Ron & Jolie, Marianne & Buck, Andre & Jikke, Margot & Beau Noir, Jacqueline & Brittanie, Peter & Siyah, Greetje (coach), Theo & Zeggie


11 december 2022

Als eerste liepen 's ochtends de 1e graad 3 parcoursen. Marjan & Jay, Johanneke & Coda en Michelle & Jinx namen de honneurs waar. Helaas ging niet alles naar wens.

's Middags waren vervolgens de laatste spannende selectiewedstrijden voor het FMBB 2023. Vanuit Herrie & Co deden Margot & Bliska & Beau Noir, Jacqueline & Brittanie, Peter & Siyah mee en Harrie & Chelsey maakten hun debuut in deze wedstrijdenreeks.

Deze derde wedstrijd was bovendien de laatste in de selectiereeks. Het werd spannend, gezien de resultaten tot dan, wie op het einde van de dag als teamlopers geselecteerd zouden zijn. Margot stond er met 160 punten relatief goed voor, maar had wel nog minimaal 1 punt nodig op een vast parcours (eis in selectiereglement).

Margot liep met beide honden disken op de beide vast parcoursen; Bliska was dus uitgeschakeld voor selectie en Beau moest toch nog wat punten zien te lopen op de JP. Wel wist Jacqueline met Brittanie 3e (40 punten in de pocket) te worden op het VP1 en Harrie met Chelsey het 2e VP te winnen. Het kon met alleen nog de JP te lopen echt nog alle kanten uitgaan. Gelukkig herpakten de dames zich en liep Margot met Beau een keurige 2e plaats en Jacqueline met Brittanie een 3e plaats. Nadat alle tellingen verricht waren bleven er 3 kandidaten over met een gelijk aantal punten om de 2 laatste plaatsen in het team op te vullen, waaronder Peter. In dat geval hebben de deelnemers met de meeste vaste parcoursen voorrang; Peter zat er alsnog bij en maakten het Herrie & Co trio (van de totaal acht) compleet.

De filmpjes én uitslagen van vandaag kun je vinden onder deze link.

Het FMBB WK wordt van 11 tot en met 16 april 2023 in Roemenië, te Oradea gehouden. 

Onderstaande tabel is door Harrie Bovens gemaakt.


Maak jouw eigen website met JouwWeb